14Gehuchtenloop

14-Gehuchtenloop viert 10e verjaardag

Op zondag 22 april a.s. wordt in Sellingen opnieuw de 14-Gehuchtenloop gehouden. Alweer voor de tiende keer. Een jubileumuitgave derhalve. Deze uitgave wordt weer gewoon een recreatieloop, zonder wedstrijdelement, omdat het Schutrupsloopcircuit per 31 december 2017, opgehouden heeft te bestaan. De deelnemers kunnen, net als bij de vorige edities, weer kiezen uit 5, 10 en 21 km. Het parcours wandelend afleggen kan ook.
De recreatieloop gaat zoals gebruikelijk door het beek- en esdallandschap van het riviertje Ruiten Aa in de omgeving van Sellingen. De route leidt de deelnemers door maar liefst 14 gehuchten rondom Sellingen in fraaie streek Westerwolde. Van Overdiep t/m Sellinger Zwarteveen via onder andere De Beetse, Veerste Veldhuys, Ter Walslage, Laude, Ter Borg, Rijsdam, enz. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van fraaie vennen , meanders in het stroomdal van het riviertje , de oude nederzetting Laude met z’n klassieke boerderijen, natuurgebieden zoals Vennekampen en Breedwisch, theater der natuur met z’n traptreden naar de top vol met interessante gedichten van bekende Nederlanders, de Sellingerbossen van Staatsbosbeheer en als afwisseling de uitgestrekte landerijen van Westerwolde.
De sportieve uitdaging is tien jaar geleden opgezet als wandeltocht en recreatieloop ter herinnering aan alle gehuchten in de gemeente Vlagtwedde, maar ook om de namen ervan voor het nageslacht te bewaren.
Het parcours van de 21 km is voor deze gelegenheid een klein beetje aangepast en leidt de deelnemers nog meer door het fraaie landschap van Westerwolde. Een deel van de route gaat thans langs het Ruiten Aa kanaal en het helofytenfilter tussen de Slangenborgweg en het Ruiten Aa kanaal. Het helofytenfilter zuivert het gebiedsvreemde water uit het Ruiten Aa kanaal, alvorens dit naar het natuurgebied Ter Borg wordt geleid.

De start van de happening is om 11.00 uur. Het startschot zal worden verricht door de kersverse nieuwe wethouder van sportzaken van de gemeente Westerwolde, de heer Bart Huizing.
Vanaf 9.30 uur is de inschrijving geopend in het restaurant De Boerderij op campingpark De Barkhoorn aan de Beetserweg 6 te Sellingen. Hier kunnen de deelnemers zich ook omkleden en na afloop van de loop gaan douchen. Wandelaars kunnen vanaf 9.30 uur op stap. Voorinschrijven is niet mogelijk.
Voor elke deelnemer is er een leuke attentie en de eerst aankomenden ontvangen een fraaie mand met streekproducten uit Westerwolde.
Bij en op de camping is ruime parkeergelegenheid.
Voor informatie : ga naar www.sellingenloopsport.nl. Bellen kan ook 0599 326220 of 06 33700549.

Sjak